Belépés
E-mail
Jelszó
   
Lélek és Tudomány

Cikkek, írások a "Lélek és Tudomány" című folyóirat archívumából

Sajtóanyagok
"Állj fel és járj!"

  A cselekmény a hullaházban játszódik. A vaságyon egy megdermedt férfi holtteste van. Mellette egy fehérköpenyes férfi „varázsol”. Arcán feszültség, homlokán gyöngyöző verejték. Munkálkodását néhány orvos kíséri figyelemmel. Egyszer csak a halott megmozdítja jobb kezét, felemeli fejét, majd térdnél megemeli lábait. Még néhány másodperc – s a test feláll, de abban a pillanatban visszaesik helyére.

 
A Föld információs mezője - az egregorok

Ez a legújabb filozófiai szemlélet, amelynek megnyilvánulása nélkülözhetetlen és fontos összetevője egy modern filozófikus gondolkodásnak. Az új megközelítés az ókori filozófusok nézetein és a tudományos felfedezések szintézisén alapul.

 
A Foton öv története

Vajon a naprendszerünk egy 12 000 éves körforgás részeként éppen belépni készül egy kozmikus „felhőbe” ? Most bemutatjuk ezt a különös, ám népszerű cikket 1981-ből, hogy véleményt alkothassanak erről.

 
A halhatatlanság kódja

 Felidézve a múltat, mikor villamossági szakiskolában tanítottam, gyakran eszembe jut egy akkori kollégám - Konsztantyin. Nagy érdeklődéssel figyelte kísérleteimet, amit a telekinézis területén folytattam, s minden találkozásunk alkalmával megkérdezte: „Mi újság Genadij? Közel jársz a soron lévő titok megfejtéséhez?”

 
A hosszú élet titkai, önmegvalósítás és az ember aktív helyzete

Olyan szociális eljárások fő szemléletei kerülnek megvilágításra, amelyek a hosszú élet problémájának megoldására irányulnak.

 
A középéleti válság okai és feloldása

A téma amiben tájékozódunk, okait tekintve széles skálán mozog, és sokakat érintő. A középkor megélése, belső átértékelése egyénileg és családon belül sem könnyű, és sok esetben krízishez vezet. Honti Margó pszichológus segítségével közelebbről megismerhetjük a problémát és megoldásait

 
A lélek és analízise

Ősi elképzelés, hogy fizikai testünk és örökéletű központunk között van egy átvezető kapocs és ez a lélek. Ennek különböző részeit is már régtől fogva elkülönítették.

 
A Lélekhez az út a Szíven keresztül vezet

 Mily csodálatos két szó: lélek és szív. Oly gyönyörű tükröződés, mely elénk vetíti a fizikai érzékelésből az utat egy csodálatos belső világba. Sok ember úgy tekint a szívre mint egy állandóan lüktető robotra. Nem is tudja, vagy nem is akarja tudomásul venni, mekkora kapu vagy ajtó tátong, amelyet ki kellene töltenünk „VALAMIVEL?!

 
A piramisok titka, avagy a teremtő üzenete

Időről időre felbukkan a piramisok rejtélye. Az RTL CLUB adása keretében bemutattak egy Oroszországban működő piramist. Építője Alexander Golod gyakorlati példákkal bizonyította, hogy a piramisok a mai fizikai tudásunk számára még megmagyarázhatatlan jelenségeket produkálnak.

 
A Plútó
Dr. Janák Lajos
Titkok őrzője és feltárója: A PLUTÓ

Ha agyunk a célszerűség kedvéért részekre is bontja ezt a  világmindenséget: fizikára, biológiára, geológiára, csillagászatra stb., azért ne feledjük, hogy a természet erről a "felosztásról" nem tud.

Richard FEYNMAN
 
A SEJT meghódítása

Az elmúlt néhány hónapban-évben egy új jelenségkörrel bővült a környezetvédők szótára: a génmanipuláció és a hozzá tartozó fogalmak lassan mindennapjainkat is átitatják.

 
A Tai Chi izmokra gyakorolt hatása

A Taoista Tai Chi, mint testmozgás különleges hatást gyakorol a test izmaira. Sok tornától különbözik abban, hogy míg azok csupán egyes izomcsoportokat vesznek igénybe a gyakorlás során, addig a Taoista Tai Chi a szervezet közel 600 féle izmát dolgoztatja meg. Biztosítja a harmonikus mozgás általi egyenlő fejlődést, elkerülve a deformitáshoz vezető izomtúlnövekedést.

 
A Tai Chi szellemi háttere

Ez a cikk a Taoista Tai Chi szellemi hátteréről szól, és talán közelebb visz annak megértéséhez, hogy miért is gyakoroljuk a tai chi-t valójában.

 
A teremtés titkai
Egy új világkép születése

A nagy egyesített elmélet létrehozása Einstein halálával úgy tűnt, hogy egyelőre a feledés homályába merült.

 
A vudu afrikai gyökerei

A Togói ewe-ek úgy hiszik, hogy isteni irányítás alatt egy vudu szellem szállja meg őket. Az Nyugat-Afrikai Rabszolga Partról származó vallás új erőre kapott szerte az Új Világban, főleg Haitin. A hagyományőrző ewe-ek közt javarészt változatlanul megmaradtak a szokások - izgalmas szertartásokkal idézik meg isteneiket, hogy köszönetet mondjanak nekik.

 
Alternatív terápiák a rák gyógyításában

Rák – sok társadalomban egyenlő a halálos ítélettel, korunk egyik vezető haláloka, rettegett betegség. Gyógyítása még a harmadik évezred küszöbén sem megoldott, az emberiség tovább keresi az okot és a biztos gyógyító eljárást. A gyógyszergyártó cégek egymással versengve fejlesztik ki az ígéretesebbnél ígéretesebb készítményeket, de a végső megoldás még valószínűleg évtizedekig várat magára.

 
Ami az anyagi világon túl van

A finom struktúrák emberi érzékelése nagyon összetett kérdés. Remi Soven francia kutató a következőket mondja erről: a méhek még csak fel sem tételezik az emberek létezését, akik már több mint 10 ezer éve foglalkoznak méhészettel.

 
Anomális jelenségek és szuper folyékony vákuum

A paranormális jelenségek kutatását két irányvonal mentén vizsgálhatjuk: az elsőnél a megfigyelés objektuma az ember által felfogott érzések sajátosságára irányul, a másodiknál a megfigyelés objektuma az embert körülvevő „természetfölötti, nem anyagi” térre irányul. (A fizikában ezt „fizikai vákuumnak” nevezik). Ebben a munkában megvizsgálunk néhány aspektust, ami a második irányzatra vonatkozik.

 
Atlantisz

„Mikor az ókori istenek felosztották egymás között a Kozmoszt, Poszeidón, az Óceánok ura birtokba vette a Spanyolországtól Közép-Amerikáig elterülő szigetek láncolatát. Ezek legnagyobbika akkora volt, mint egész Kisázsia együttvéve. Mikor Poszeidón elindult, hogy szemrevételezze új birodalmát, talált egy szigetcsoportot, amely a legeslegszebb volt az egész világon. A fák levelei smaragdokként csillogtak a fák ágain, a lankás legelők pedig oly zölden fénylettek, mint a nyári tenger hullámai. A meleg levegő megtelt a virágok pompás illatával, amely így legalább olyan mámorító volt, mint a jófajta bor. A végtelen mezőkön hatalmas marhacsordák legelésztek, a források vize kristálytisztán csillogott és lóhereillat töltötte meg a levegőt, míg a hegyek oldalában fehér, fekete és vörös erekként szikrázott a márvány és más értékes fémek.

 
Az egészségkultúra hierarchiájának kérdései

Az emberek egészségkultúrája összefügg olyan veleszületett kritériumokkal, mint a világ kifinomult érzékelése.

 
Az Élet változó tervrajza 2. rész

A vállalkozók hamar felismerték a monoklónos antitestek hihetetlen értékeit, amelyet a diagnózisokban, terápiában és biokémiai kutatásokban tudnak hasznosítani.

 
Az Élet változó tervrajza, 1.rész
A szuperegéren túl


A két egér meglepően hasonlított egymásra. Ugyanolyan barna szőrük volt, itt-ott fehér foltokkal és ugyanolyan gyöngy szemük. Nem meglepő, hiszen egy alomból származó testvérek voltak. Egy szempontból azonban sokkoló volt a különbség: az egyik normális méretű, a másik viszont óriási, majdnem kétszer akkora volt, mint a társa. Ez a kontraszt fantasztikus filmeket idéz emlékezetünkbe, amelyekben egy őrült tudós véletlenül hatalmas méretűre növeszti az állatokat.

 
Az Ember - a megvilágosodott

A valóság - tiszta tudat - világosság. Az emberiség eszmélésének kezdetétől sokakat foglalkoztat ez a gondolkodásunk alapjait érintő kérdéskör.

 
Az emberi lélek ökológiája

Az emberi élet minőségét Földünkön rendszerint a fizikai test egészségügyi állapota határozza meg. Általában agyunk védekező jelei segítségével sikerül megőrizni testi egészségünket. Ez a képesség minden embernél jelen van.

 
Az iskoláskorú gyerekek stressz és fáradság érzésének megszüntetése

Az erős stresszhatások sajnos velejárói a mai modern életnek. Ezen hatások érzékelése és átélése azonban különböző szinten van gyerekeknél és felnőtteknél.

 
Az üreges Föld elméletről
(Írta Mark Harp 107. Norholmes Memphis TN38111 USA)

Egy 1914-es amerikai szabadalom azt állítja, hogy bolygónk, a Föld egy üreges gömb, sarki nyílásokkal és saját központi nappal. Szilárd bizonyítékok látszanak ezt alátámasztani.

 
Bevezetés a Radionikába

Franz Anton Mesmer: Disszertáció az Animális Magnetizmus felfedezéséről (1779):

Az animális magnetizmus egy univerzális, mindent átható fluidum, mely a természetben egy egységes teret képez, és közvetít minden áramlást legyen az akár a csillagok és a Föld közötti, akár élőlények közötti áramlás.

Ez a legszubtilisebb fluidum az egész természetben, mely képes áramlását fokozni vagy csökkenteni és mindenféle mozgás megjelenik benne, illetve szétterjed általa.

Az emberi testnek pólusai vannak és más egyéb tulajdonságaiban is hasonlít a mágneshez.

Az animális magnetizmus mozgása és értéke (információ tartalma) révén képes kapcsolatba lépni az egyik test a másikkal, legyen az akár élő akár élettelen.

Segítségével óriási távolságokból lehet hatni bármire úgy, hogy közben nincs szükség semmilyen más közvetítőre.

Tükrökkel vissza lehet verni és fel lehet erősíteni, hang segítségével kommunikálhatunk vele és felerősíthetjük, tárolhatjuk, összesűríthetjük és szállíthatjuk.

 
Dinoszauruszok, 1. rész

Kevés olyan állat hozza annyira lázba képzeletünket, mint a dinoszauruszok. Ezek az óriási, bizarr teremtmények, amelyek 230 millió éve kóboroltak Földünkön és olyan titokzatos körülmények között tűntek el. A 105 évvel ezelőtt létrehozott National Geographic Society rengeteg dinoszauruszokkal kapcsolatos kutatást támogat. Ezek közül tár Önök elé néhányat most ez a cikk. – A szerk.

 
Dinoszauruszok, 2. rész

Hogyan vesztették el Föld feletti az uralmukat a dinoszauruszok? Csak annyit tudunk erről mondani, hogy a triász korszak vége felé, kb. 210 millió évvel ezelőtt valami rendkívüli történt a Földön: globális, tömeges pusztulás. Nagyon sok fajt érzékenyen érintett. A nagy, krokodil szerű teremtmények, amelyek előtte oly sok időn át uralkodtak, szinte teljesen eltűntek. A legtöbb túlélő kis méretű volt.

 
Dinoszauruszok, 3. rész

Jelenleg hat Archaeopteryx csontvázról van tudomásunk. A legteljesebb és legszebb példány hosszú idő óta, Hermann Jaeger paleontológus gondnoksága alatt, az egykori kelet-berlini Humboldt Egyetem Természettudományi Múzeum tulajdonját képezi.

 
Hermetikus alkímia

Az alkímia több szempontból nehezen közelíthető meg. Sok titok veszi körül, mely részben abból adódik, hogy művelői személyüket és munkájukat titokban akarták tartani. Másrészt rosszindulatból vagy tudatlanságból teljesen téves elképzelések fűződnek hozzá. Általában a varázslás, mágia és főleg az aranycsinálás, többé-kevésbé „kénszagú” mestereinek tartják művelőit.

 
Honnan ered az értelem

Ma már nem kell bizonyítani, hogy az ember nem csak mikrokozmosz, nem csak része az egésznek, nem csak egyik eleme a világmindenségnek, de annak kicsinyített és reprodukciós modellje is. Bírálják el önök.

 
Indigó gyerekek

A dimenzióváltás bizonyítékai itt élnek közöttünk

 
Két tanulmány kezdő és tapasztalt médiumok jelenés érzékenységéről

Az arisonai Bisbee-ben fekvő történelmi Oliver House tulajdonosa, személyzete és vendégei egyaránt szokatlan paranormális jelenségekről számolnak be. Az épület előző gazdái és az ott megszállt emberek is mind meg vannak győződve arról, hogy a házban több szellem is kísért.

 
Kulcs az emberiség eredetének megfejtéséhez, 1. rész
Írta:David Wood és Ian Campbell
Fordította: Kálvin Krisztina
 

Vajon Rennes-le-Château geometriája azt bizonyítja, hogy már az őskorban létezett egy fejlett civilizáció a Földön?

Az emberi evolúció hiányzó láncszeme?
 
Kulcs az emberiség eredetének megfejtéséhez, 2. rész

Rennes-le-Chateau szent térgeometriája egy fejlettebb kultúrájú, ember előtt élt népcsoport létezését sejteti, amely kapcsolatban állt az ősi Egyiptommal is.

Belépés a pentagramba

 
Különös párhuzam az emberiség és a delfinek között

Az utóbbi pár évben megragadta figyelmemet a delfinek különös viselkedése, mellyel szemben a tudomány tehetetlen.

 
Légzéskontroll
A légzésfiziológiával foglalkozó modern tudományos kutatások kibővítették tudásunkat a légzés lényegéről, és arra késztettek, hogy másképp lássuk az oxigén és széndioxid szerepét az anyagcsere-folyamatokban.
 
Loch Ness
A tó és a legenda
 
Mennyből az angyal...

Az angyalok tér által nem korlátozott, az emberi élettel nem összemérhető élettartamú, öntudatos, az embernél nagyobb tudású, de nem mindentudó élő valóságok.

 
Mesterséges betegség-e az AIDS?

Vajon az AIDS mesterséges betegség? Tényleg a HIV okozza az AIDS-et?
Ez a rovat több olyan AIDS-hez kapcsolódó cikket mutat be, melyek témáját korábban megpróbálták eltitkolni a nyilvánosság elől.

A cikk Dr. Robert Strecker 1990 augusztusában tartott előadása alapján készült.

 
Mesterséges objektumok a Marson

1984 decemberében beszélgettem Dr. James Hurtakkal, aki a világot járta NASA-s bizonyítékaival, melyek a Mars felszínén található monumentális alkotásokról - piramisok, egy óriási kőből faragott arc és mások - szóltak.

 
Mi is az a Homeopátia?

Sokan ismerjük a mondást, hogy „Kutyaharapást szőrivel.” Vagy ahogy a régi latin kultúra elterjesztette: „Similis simili gaudet.”, azaz hasonló a hasonlónak örvend. Természetgyógyászati ismereteimet nem tartom teljesen tökéletesnek, de azt mondhatom igen széles körben tanulmányoztam az elhíresült életközpontú gyógymódokat.

 
Ne rabigába döntve szeress,

avagy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

 
Nem tápanyag és mégis fontos...

A mai táplálkozástudomány a tápanyagokat egyszerű és összetett cukrokra, azaz szénhidrátokra, aminosavakból felépülő fehérjékre, zsírsavakból és glicerinből álló zsiradékokra, biokatalizátorokra a vitaminokra, a sejtek, szövetek megfelelő állapotát biztosító ásványi anyagokra (makró-, mikró- és nyomelemekre) és élelmi- vagy diétás rostokra osztályozza (pedig a rost nem is tápanyag és mégis nagyon szükséges).