Belépés
E-mail
Jelszó
   
Honnan ered az értelem

Ma már nem kell bizonyítani, hogy az ember nem csak mikrokozmosz, nem csak része az egésznek, nem csak egyik eleme a világmindenségnek, de annak kicsinyített és reprodukciós modellje is. Bírálják el önök.

Az emberi testrészek makrokozmosztól való függését az orvosi asztrológia mutatja. Földünket, ahogyan az embert is, energiaközpontok alkotják, melyeket akupunktúrás pontokként és csakráknak ismerünk. Minden egyes agysejtnek a Galaktikánk valamely zónája felel meg, ahonnét agyunk állandó elektromágneses impulzusokat kap. Szentpétervári neurofiziológusok bebizonyították, hogy az emberi agyban lévő különálló neuron elektromos aktivitásának jellemzői meghatározhatók Földünk mágneses erővonalainak iránya segítségével. Eközben feltárták az agyi neuronok egyik legérdekesebb tulajdonságát: a neuronok mintha állandóan „párbeszédet” folytatnának egymással. De még mennyire! Hiszen van mit „megbeszélniük”, mivel a világegyetemből megszakítás nélkül érkezik hozzájuk az információ. Bár az agynak minden része reagál az elektromágneses térre, a legintenzívebb változások a hypotalamuszban figyelhetők meg, ahol a vegetatív központok vannak, és az agykéregben, ami az agyi tevékenységekért felel. Guljaeva professzor laboratóriumában bebizonyították, hogy az információ képes egyik agyból egy másikba átadódni. Ezt a jelenséget mi telepátiának nevezzük. Az az elgondolás, hogy a mikrovilágban létezik az értelem egy különleges információhordozó fizikai részecskéje, már a 30-as években kijelentette V. Karavaev. Az új elemi részecskét Pauli fedezte fel a 40-es évek elején. Ekkor már világos volt, hogy radioaktív bomlás során az energia egy része nyomtalanul eltűnik. Sok fizikus, köztük Niels Bohr is beismerte, hogy a mikrovilágban az energia megmaradás törvénye nem működik. Ezért ezt az új részecskét elnevezték „valami kicsiny és semlegesnek” olaszul „neutrino”-nak. Karavaev megjósolta, ha létezik a neutrino, akkor létezik az anti elem is – az antineutrino, úgy ahogy létezik elektron és pozitron, proton és antiproton. 1956-ban felfedezték az antineutrinot is. Karavaev azt állította, hogy ellentétben az anyagi világban lévő részecskéktől, az antineutrino olyan gondolathordozó részecske, amely minden élőt áthat és strukturál. A gondolatok állandó aktivitásra ösztönöznek, minden élőt szaporodásra és fejlődésre kényszerítenek. Ebből következik, hogy csodálatos létünket a szemnek láthatatlan, Kozmikus Antivilágnak köszönhetjük, melynek fizikai leképeződése maga a világegyetem.

Ha az ember feje koncentrálja a neutrino energiáját, akkor a test többi része a Föld energiáját és vibrációját őrzi meg. Ezen energiák egyensúlya szívünk működésén tükröződik vissza. Minél harmonikusabb a pszichikai állapotunk, annál nyugodtabb és egyenletesebb a szív munkája, annál jobb a szív és érrendszer állapota. Karavaev szavaival élve „Egészség felé vezető csillagunk az értelem csillaga legyen”. S ez az értelem annak a részecskének köszönhető, amely egy ismeretlen antivilágból jut el hozzánk.


V. Vitaljev
Fordította: Kun János

2011.01.13.
vissza